15 perces lakoma: édes izmok

15 perces lakoma: édes izmok

A burgonyából készült amerikai palacsinta rendkívül gazdag fehérjében és tiszta szénhidrátokban– kétségtelen, hogy ott a helye a kedvenc édességeid között! Fitt-tipp: Ha nem ijedsz meg egy kevés zsírtól, a palacsintát kevés kókuszolajban süsd meg. Az édesburgonya magas béta-karotin tartalmú, és a zsír segít abban, hogy beépüljön a szervezetedbe.

Édesburgonyás palacsinta

Hozzávalók/1 adag

  • 1 közepes nagyságú édesburgonya
  • 40g zab
  • 1 nagyobb tojás
  • 4 tojásfehérje
  • 1 kk vanília aroma
  • 1 kk fahéj
  • 60ml zsírszegény natúr joghurt
  • 80g földieper felszeletelve
  • 80g áfonya

Kép forrása: pexels.com

Elkészítés

  1. Puhítsd meg az édesburgonyát a mikroban, majd hámozd meg.
  2. Turmixgéppel őröld porszerűre a zabot; öntsd egy tálba és tedd félre. Most a burgonyát turmixold szét, míg egészen sima lesz. Vegyítsd össze a zabot és a burgonyát, add hozzá a tojást, tojásfehérjét, vanília aromát, fahéjat és a joghurtot.
  3. Tedd fel a serpenyőt közepes lángra, és olvassz fel benne 110g vajat. A palacsinta oldalait fél-fél percig süsd. Ha az utolsóval is végeztél, pakold meg mindegyiket gyümölccsel.

Jó étvágyat!

Tápérték: 491kcal kalória, 32g fehérje, 9g zsír, 74g szénhidrát