15 perces lakoma: édes izmok
A burgonyából készült amerikai palacsinta rendkívül gazdag fehérjében és tiszta szénhidrátokban– kétségtelen, hogy ott a helye a kedvenc édességeid között! Fitt-tipp: Ha nem ijedsz meg egy kevés zsírtól, a palacsintát kevés kókuszolajban süsd meg. Az édesburgonya magas béta-karotin tartalmú, és a zsír segít abban, hogy beépüljön a szervezetedbe.
Édesburgonyás palacsinta
Hozzávalók/1 adag
- 1 közepes nagyságú édesburgonya
- 40g zab
- 1 nagyobb tojás
- 4 tojásfehérje
- 1 kk vanília aroma
- 1 kk fahéj
- 60ml zsírszegény natúr joghurt
- 80g földieper felszeletelve
- 80g áfonya
Kép forrása: pexels.com
Elkészítés
- Puhítsd meg az édesburgonyát a mikroban, majd hámozd meg.
- Turmixgéppel őröld porszerűre a zabot; öntsd egy tálba és tedd félre. Most a burgonyát turmixold szét, míg egészen sima lesz. Vegyítsd össze a zabot és a burgonyát, add hozzá a tojást, tojásfehérjét, vanília aromát, fahéjat és a joghurtot.
- Tedd fel a serpenyőt közepes lángra, és olvassz fel benne 110g vajat. A palacsinta oldalait fél-fél percig süsd. Ha az utolsóval is végeztél, pakold meg mindegyiket gyümölccsel.
Jó étvágyat!