Medvehagyma pesto recept

Medvehagyma pesto recept

Ennél egészségesebb ételt nem tudok elképzelni, mint a Medvehagyma pesto, mert minden összetevőjéből árad a természetesség és vitalítás. Akár pirítósra kenve reggelire, akár tésztával egy könnyű ebédre tökéletes választás.

Kép forrása: peakshop

Medvehagyma pesto

Hozzávalók:
5 dkg fenyőmag
1 csomag medvehagyma (kb. 50-60 levél)
2-3 gerezd fokhagyma
5-6 levél bazsalikom
2 evőkanál oliva olaj
1 evőkanál friss citromlé
1/2 citrom reszelt héja

Amit ma elkészítettem, azt tésztával tálaltam egy sovány csirkemellfilé kísérőjeként. A csirkemellet felszeleteltem, és befűszereztem Kotányi sültcsirke fűszersó. Bárcsak ne tettem volna, inkább saját fűszerezést kellett volna választanom, mert ez a keverék elég “lapos”. Na most már mindegy, nem ez volt a legfinomabb csirke amit ettem. Hagytam pár órát állni.

Kép forrása: divany

Eközben a megmostam a medvehagymát, megtisztítottam a fokhagymát, vágtam pár levél bazsalikomot, és megmostam a citromot. A fenyőmagot megpirítottam egy serpenyőben, szigorúan szárazon, olaj nélkül! Az összes hozzávalót beleraktam a botmixer edényébe és pépesre turmixoltam, az olaj folyamatos adagolásával. Mikor elkészült pirítottam egy kenyeret, és megkentem a pestoval, mert nem tudtam ellenálni az illatoknak.

A csirkemell filéket kevés vajon és olivaolajon megpirítottam. A vajhoz mindig adjunk egy kevés olajat, ugyanis a vaj forráspontja sokkal alacsonyabb, mint az olajé vagy zsíré. Ha olajat adunk a vajhoz, akkor megemelhetjük a forráspontot, és nem fog megégni a vajunk.

Kifőztem a szélesmetéltet és egy wok-ban kevés olivaolajon átforgattam. Hozzáadtam 3 evőkanál pestot, amit jól elkevertem a tésztával. Azután már csak tálalni kellett a csodás ételt.